8 Haziran 2013 Cumartesi

Aastra MX-ONE TSE Ankara 0312 205 11 11

Aastra MX-ONE TSE
Aastra MX-ONE ,mükemmel bir ses iletişim çözümü ile birlikte tümleşik iletişim (UC) ve gerçek mobil iletişim için gerekli uygulamaları da sağlamaktadır.MX-ONE hem yazılım hem de donanım olarak açık mimari sunmakta ve standart sunucular üzerinde, LINUX™ SUSE  işletim sistemi ile çalışmaktadır.
MX-ONE çoklu sunucu ve bir sunucuya bağlı çoklu media gateway (MGW) mimarisini desteklemektedir.Bir sunucuya 15 adet MGW bağlanabilir ve 124 adet sunucu tek bir sistem mimarisi oluşturulacak şekilde tasarlanabilir.Tek bir sunucu 15.000 adet kullanıcının iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilir ve 124 sunuculu mimamride tek bir sistem altında 500.000 adet kullanıcı kapasitesine erişebilir.
Ölçeklenebilir sunucu mimarisi ve dağıtılmış yapı desteği ile,müşterinin ihtiyaçlarına göre merkezi ya da ulusal/uluslararası merkezlere dağıtılmış mimariyi desteklemektedir.Hem sunucular hem de MGW üniteleri LAN/WAN üzerindeki herhangi bir noktaya konumlandırılabilir ve tek bir sistem mimarisine sahip olunabilmektedir.
MX-ONE ,SIP,H.323,ISDN,Q.SIG,E&M v.b. standart ve açık iletişim protokollerini hem dahili hem de harici hatlarda desteklemektedir.Dahilide SIP,H.323,IP DECT,DECT,VoWiFi,analog(CLIP destekli),sayısal ve GSM telefonlar kullanılabilmektedir.SIP,H.323,ISDN,Q.SIG,E&M,analog(CLIP destekli) harici hatları hem PSTN hem de kurumsal haberleşme ağı içerisinde tanımlanabilmektedir.

Esneklik ve Ölçeklenebilirlik 
MX-ONE , kullanıcı ihtiyaçlarına göre tasarlanabilen esnek bir mimariye sahiptir.
- Merkezi ya da dağıtılmış
- Tek sistem ya da ağ altında çalışan çoklu sistem
- Yedekli sunucu,ağ,HLR ya da sunucu bonding
Tek bir sunucu max. 15.000 SIP kullanıcı desteklemektedir.İstendiği takdirde SIP kullanıcı ile birlikte H.323 ,TDM ve GSM kullanıcıları ile birlikte değişik kombinasyonlar oluşturulabilmektedir.Tek bir sunucuya 15 adet MGW bağlanabilir.Sunucu ilaveleriyle sistem basit bir şekilde genişletilebilmektedir.Hem MGW hem de sunucular ,aynı merkezde ya da farklı coğrafik merkezlerde konumlandırılabilir.


Açık Standartlar
Aastra MX-ONE desteklediği SIP,CSTA III,SOAP,Web ve XML açık standartlarıyla müşterinin mevcut IT sistemleri ve başka üreticilere ait sistem ve uygulamalarıyla birlikte entegre çalışabilmektedir.


Yedekleme Seçenekleri
%99,999 sistem çalışabilirliğini sağlamak için hem ağ hem de sunucu seviyesinde yedekleme alternatifleri bulunmaktadır.MX-ONE ,sunucu bonding,IP aboneler için otomatik kullanıcı datalarının diğer sunuculara dakopyalayan HLR yedekliliği,N+1 sunucu yedekleme gibi alternatiflerle üst düzeyde maximum güvenirlilikte çözümler sunmaktadır.
Tek Noktadan Yönetim
MX-ONE ve UC ,çözüm bileşenleri ,tek bir GUI arayüzüyle merkezi ya da uzaktan yönetilebilmektedir.Yönetim programıyla kullanıcı tanımlamaları ve yazılım yüklemeleri gibi işlevler yapılabilmektedir.Herhangi bir kesinti olmadan sisteme yazılım yüklenebilmektedir.Eski ve yeni versiyonlar arasında geçiş yapılabilmektedir.
Güvenli İletişim
MX-ONE çeşitli seviyelerdeki güvenlik çözümleriyle iletişimi daha güvenli hale getirmektedir.Gömülü virüs güvenlik bileşenleri,opsiyonel TLS ve SRTP kriptolama ve IEEE 802.1x tabanlı ağ erişim kontrolüyle Ip telefon kullanıcıları ve IP araçlarına güvenilir bir ortam sunar.
Mobilite
Kullanıcılar ister ofislerinde sabit,isterlerse hareketli ya da ofis dışında ,ağ içinde yada dışında,sabit ya da hareketli olduklarında,gelişmiş kurumsal iletişim özelliklerinden yararlanabilmektedir.
AMC (Aastra Mobie Client)

GSM mobil telefonlar ,MX-ONE sisteminin bir abonesi olarak tanımlanabilmekte ve AMC ile bu telefonlar GUI arayüzüne sahip olabilmektedir.Bu sayede PBX özellikleri kullanıcıların hizmetine sunulabilmektedir.Dual Mode özelliği ile GSM ve WiFi ağları arasında kesintisiz anahtarlama yapılarak,iletişim maliyetleri minimuma indirgenebilmekte,kurum içinde de dahili telefon kullanımı mümkün olmaktadır.Ayrıca,kurum içinde ve dışında aboneler SRTP ve TLS ile güvenilir iletişimi sürdürebilmektedir.
- Kısa numara ile arama
- Telefon santrali özellikleri
- Mobil LCR
- Dual Mode(GSM ve WiFi kesintisiz anahtarlama)
- Rehbere Erişim (LDAP)
- Mobil Presence
- Mobil IM
- Voip Kriptolama (SRTP/TLS)
- Tek bir mesaj kutusu
Desteklenen Mobil OS:
- Symbian S60 3rd edition
- Symbian S60 5 th edition
- RIM 4.5,4.6, and 5.0
- IPhone IOS
- Andorid (Q3 2010)
Güçlü Tümleşik İletişim ( UC ) Çözümü
Aastra UC çözümleri kullanıcı terminallerinden başlayarak,MX-ONE Mesajlaşma,AMC,MX-ONE Yönetim Uygulamaları,Contact Centre (Solidus e Care)ve CMG (Contact Management) Suite içeren gelişmiş uygulamaları içermektedir.
MX-ONE Sistem Bileşenleri
MX-ONE Telefon sistemi,iki temel üniteden oluşmaktadır.Sunucu ve Media Gateway(MGW).Sunucu olarak HP Proliant donanımı ya da MGW içine takılabilen ASU-E ya da ESU alternatifleri kullanılabilmektedir.
MX-ONE sunucuları ,standart ,açık platform üzerinde LINUX™ SUSE işletim sistemi ile çalışmaktadır,tek bir sunucu ile 1 saatte 360.000 çağrıyı işleyebilmektedir.Çağrı işleme kapasitesi ,rakipleriyle açık ara olacak şekilde maximum konfügrasyonda 22.300.000 adede ulaşabilmektedir.
MX-ONE MGW Alternatifleri

MX-ONE Lite
3U boyutlarında bir şasedir,boş kart yuvalarına sunucu kartları ya da TDM abone/harici hat kartları takılabilmektedir.
MX-ONE Classic
7U ,19 inch  kabinet,daha çok TDM abone/harici hat kart bağlantılarının yoğun olduğu konfügrasyonlarda kullanılmaktadır.MGU kartının kullanılabildiği kabinette 16 adet boş yuva bulunmaktadır.
MGU ,kriptolama,T.38 fax ve RFC4733 destekleyen kart mimarisinde bir Media Gateway kartıdır.Üzerinde DSP,ISDN PRI ve DTMF kaynaklarını barındırır.
MX-ONE Yönetim Sistemi
 MX-ONE sistem yöneticileri  ve kullanıcıları için  komple bir  yönetim platformu  sunmaktadır.Sistem  yöneticileri ve  kullanıcıları gözüyle,gerek işletme  gerekse  bakım yönünden MX-ONE  bir sistem gibi  görülebilmektedir.Yönetim tek bir  noktadan  yapılmakta ve modern IT  prensiplerine aşina olan  personelin  kolaylıkla kullanabileceği kullanıcı  dostu  özelliklere sahiptir.Yönetim  platformu aşağıdaki  bileşenlerden  oluşmaktdır.
 - MX-ONE Manager Telephony  Sistem (MTS):Sistem fonksiyonlarının  konfügrasyonu
 - MX-ONE Manager Provisioning  (MP):Kullanıcı  datalarının  konfügrasyonu
 - MX-ONE Manager Availability (MA):Sistem  performans yönetimi
 MX-ONE Manager Provisioning tek bir GUI arayüzünden tüm kullanıcı özellikleri programlanabilmektedir. MX-ONE , MX-ONE Messaging,AMC ve CMG gibi tüm uygulamalarda geçerli olmak üzere ,yeni aboneler tek bir arayüzden tanımlanabilmekte ve farklı yönetim araçlarına geçmek gerekmektedir.SOAP tabanlı API ya da Web servisleri ile standart arayüzlerle, IT yönetim araçlarına entegre edilebilmektedir.Ayrıca,güvenlik TLS, HTTPS ile sağlanmaktadır. Manager Provisioning, Microsoft® Active Directory® ile entegredir.
Aastra MX-ONE Mesaj Platformu
MX-ONE Mesaj Platformu,geleneksel Sesli Posta Kutusu özelliklerinden başlayarak,içinde fax desteğiyle birlikte ve Tümleşik Mesajlaşma (UM)bileşenlerini içerecek şekilde tasarımlanabilmektedir.Kişisel sesli karşılama anonsunun yanısıra durum bilgisi (presence) özelliğiyle kullanıcının durumuna uygun olarak karşılama anonsları oluşturulabilmektedir.Arayanlara durum bilgisi aktarabilmekte ve çağrılarını yönlendirme seçenekleri sunabilmektedir.
Kullanıcılar sesli posta kutularına web arayüzünden ya da ofis telefonlarından erişerek ,mesajlarını dinleyebilir ve tercihlerini oluşturabilmektedir.İstendiği takdirde,e-mail entegrasyonu ve Fax Mail özellikleri kullanılabilmektedir.
Aastra Contact Management Suite ( CMG )

CMG ,Operatör,kullanıcı ,otomatik hizmetler ve sistem yönetimini içeren paketler sunmaktadır.CMG çözümünde ,müşteriler diledikleri paketleri alarak kendilerine ait çözümleri oluşturabilmektedir.

NOW,PC tabanlı operatör çözümü olup gelişmiş operatör  özellikleri ile birlikte durum bilgisi ,rehber,presence profil yönetim özelliklerini sunmaktadır.SMS,e-mail ya da çağrı cihazlarına ,kısa mesajlar göndererek kullanıcılara arama bilgileri iletilebilmektedir.
Visit,Operatörlerin gelen ziyaretçileri kayıt altına alması,yaka kartlarının basılmasını,SMS ya da e-mail ile ziyaretçinin geldiğinin bilgilendirilmesi,barcode okuyucu ile hızlı çıkış yapılması,ziyaretçiler hakkında raporların alınması ve istatiki bilgilerin elde edilmesini sağlamaktadır.
The Office Web,Web üzerinden rehbere on-line erişim,durum bilgisi yönetimini,kişisel profillerin oluşturulmasını,click-to-dial özelliklerini sunmaktadır.
InReach SN,Kurumsal Facebook özelliklerini sunmaktadır.Tartışma ve proje grupları oluşturulabilir,döküman paylaşımı kullanılabilir,diğer kullanıcıların ne yaptıkları görülebilir,kişisel profiller oluşturulabilir.
Office Quick,Kişisel durum bilgilerinin güncellenmesi sağlamaktadır.Sadece bir klik ile durum bilgisi değiştirilebilir,değişen duruma göre çağrı yönlendirme özellikleri aktif edilebilir.Web üzerinden ya da Outlook takvim üzerinden de durum bilgileri otomatik olarak alınabilmektedir.
Aastra InTouch+,SIP softphone uygulamasıdır.Durum yönetimi ve rehbere erişim yapılabilmektedir.Arkadaş ve kontak listeleri oluşturulabilir ve durum bilgileri takip edilebilir,diğer InTouch kullanıcıları ile chat yapılabilir.
InConference,Kullanıcı telefonlarına konferans köprüsü özelliği kazandırmaktadır.Takvimden ya da diğer CMG uygulamalarından konferans planlayabilir ve diğer kişilerin bu konferansa PIN kodu girerek katılması sağlanabilir.İstendiği takdirde konferans kaydedilebilmektedir.


Microsoft OCS Entegrasyonu
MX-ONE ,üreticiye özel donanımlardan ziyade,açık donanım ve LINUX™ SUSE işletim sistemi açık yazılım mimarisindedir.Ayrıca ,MX-ONE ,SIP ve CSTA v3/XML standart arabağlantılarıyla başka üreticilere ait çözümlerle entegre edilebilmektedir.

Açık standartları destekleme yaklaşımıyla ,Aastra ve Microsoft® birlikte çalışarak,son versiyon Microsoft® Unified Communications ürünlerine entegrasyon sağlanmıştır.M-ONE ,Microsoft® Partner Program kapsamında sertifikalanmışdır.
Direct SIP,MX-ONE ile OCS 2007 R2(Mediation Server) arasında kurulan SIP trunk bağlantısı ile sağlanmaktadır,arada herhangi bir GW kullanılmamaktadır.SIP Trunk bağlantısı kriptolu ya da kriptosuz olarak yapılabilmektedir.MX-ONE Mediation Server SIP bağlantısında ,TLS ve SRTP özellikleriyle güvenilir bir haberleşme ortamı yaratmaktadır.söz konusu kriptolu SIP bağlantısı da Microsoft® tarafından sertifikalandırılmıştır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder